Spring naar inhoud

FRIESE KUNSTHISTORICUS HUUB MOUS 2009: FRED VAN DER WALS KUNST IS KUTKUNST IN HET KWADRAAT

april 25, 2012

“Fred van der Wals kunst k*tkunst?”

FRIESE KUNSTHISTORICUS HUUB MOUS 2009: FRED VAN DER WALS KUNST IS KUTKUNST IN HET KWADRAAT

OVER DE SINDS 1978 IN FRIESLAND WONENDE OMSTREDEN EX-AMSTERDAMSE “KUNSTENAAR” FRED VAN DER WAL WORDT DOOR DE LEEUWARDER COURANT DOORGAANS NIET GESCHREVEN

14 februari 2009 op 11:29

Bij de LC geldt de klassieke regel: ‘Waar je niet over schrijft, dat bestaat niet’ (en omgekeerd) Of om met Cicreo te spreken: ‘Quid non est, non publico’. Overigens was Pier Pander het schoolvoorbeeld van een neoklassiek beeldhouwer met een gesublimeerd libido. (‘in arte libido amor sui’). Maar de lust kruipt waar ze niet gaan kan, zelfs in de steen.

fred van der wal 14 februari 2009 op 11:31

Kunsthistoricus Huub Mous opent elke expositie zo lang het maar van onbegaafde artiestjes is met eeen zoet bekje zoals dit missse product de beeldhouwster K. een toonbeeld van wanbegrip van hetgeen de beeldend kunstenaaar moet doen. Ik had nooit een hoge pet op van Mous, maar deze bijdrage is het absolute dieptepunt.

Huub Mous 14 februari 2009 op 11:42

Zeg Fred, je wilt toch niet beweren dat die puberale, tot grafiek opgepimpte pornoprentjes van jou een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de kunst? Jouw kunst is wat je noemt ‘kut-kunst in het kwadraat’. Anders gezegd: commerciële cliché’s voor het obscure marktsegment van bejaarde heren met erectieproblemen. Steek de hand in eigen boezem, zou ik zeggen. Bescheidenheid siert de mens.

fred van der wal 14 februari 2009 op 11:51

De pseudo kunst van vriendjes die vriendjes aaien die Mous promoot blijft rotsooi, technisch ver onder de maat, niets te zeggen, niets bij te dragen aan de beeldende kunst.

Huub Mous 14 februari 2009 op 12:43

Homo sapiens non urinat in ventum.

fred van der wal 14 februari 2009 op 14:26

ik neem hielenlikker/beroepsquerulant Mous niet langer serieus, net zoals Michael Zeeman deed.

fred van der wal 14 februari 2009 op 22:21

De arrogante academicus Mous schrijft geen behoorlijk Nederlands. Het meervoud van cliché is niet cliché’s, zoals Mous schreef, maar clichés.
Die Mous toch!

Huub Mous 14 februari 2009 op 22:56

Dat is ook het enige waar jij verstand van hebt.

fred van der wal 15 februari 2009 op 07:06

Mous is een verwaarloosbare factor en dat is goed. Heel goed zelfs. Een meneer die te koop is en bereid een zesbaansweg van hier tot Schiphol schoon te likken om popie te zijn bij kunstenmakers waarvan je op een kilometer afstand ziet dat het goed is dat ze in Friesland wonen waar nepotisme en een benauwde, klein burgerlijke kliekjesgeest de toon zet die het muzikaal behang in het kunstenaarsplantsoentje van uit de muziek tent daar bij die molen, die mooie molen, laten klinken. De Holzhackerbuben zijn er niets bij in hunne vetleren Hosen met kruisbanden en koeienbel.
Die Mous toch! Nooit verder kijkend dan zijn tofelemoonse neus lang is. Blij als een kind wanneer hij een tentoonstelling van absolute shit ergens binnen- of buiten Friesland mag openen.

Huub Mous 15 februari 2009 op 13:17

Oké, daar gaat ie weer….

fred van der wal 15 februari 2009 op 20:37

Mous meent als kunsthistoricus nog steeds dat kinderlijkheid een beroep is

Huub Mous 15 februari 2009 op 22:11

‘Als gij niet wordt als kinderen….’

fred van der wal 16 februari 2009 op 12:27

Om Mous zijn minderwaardige kwalifikaties ten aaanzien van mijn werk eens even te ontzenuwen een korte samenvatting van de laatste 7 jaar van mijn leven en werken:

2002. Fred voor het eerst na 24 jaar met werk vertegenwoordigd op door de Fryske Kultuerried georganiseerde expositie. Geweigerd voor lidmaatschap Fria. De van der Wals verhuizen 3 jan. 2002 na 24 jaar tegenwerking door Friese en Groningse “collegas”, tevens gedwarsboomd door de Friese galerietjes, de Friesche Kultuerried en de Friese pers, naar hun bungalow in Limburg en vandaar uit in sept. naar mid den Frankrijk. De van der Wals verkopen huize Lekkerterp (aangekocht voor 180.000 gulden) voor zes ton en kopen grote longère met 14 kamers in Frankrijk. Begin grote verbouwing Maison l’Ermitage, Couloutre door het echtpaar van der Wal.

2003. Atelier febr. 2003 afgebouwd en in gebruik genomen. Diverse bezoeken aan Parijs. Uitnodigingen voor tentoonstelling en in Frankrijk. Kennismaking met New Yorkse schilder Sidney Klein, die de van der Wals vraagt naar New York te komen. Ken nismaking Parijse kunstschilder Michel Chapellier.

2004 Briefwisseling met kunsthandelares Janna van Zon. Uitnodiging om deel te ne men aan herdenkings tentoonstelling Dieuwke Bakker in 2005. Lid Le Groupe Nevers. Weblog Punt.nl herop gestart.

2006. Uitgenodigd als “Kunstenaar van de Maand” door Pulchri bestuur, maar wei gert tentoonstelling Pulchri Studio te Den Haag. Kennismaking met de flamboyante kunstenares Isis Nedloni. Fred start weblog Volkskrant. Fred en Isis worden geweerd van de website “Schrijversweb”.

2007. Telefonisch Intervjoe HP. Fred cancelt deelname aan de Biennale van Florence en de Salon du Dessin te Parijs. VU Am sterdam cancelt deelname Fred aan over zichtstentoonstelling van veertig jaar ver zamelen door de VU directie. Lid Neder landse Vereniging Van Tekenaars. In voor bereiding enkele verhalenbundels en een voorwoord bij de bundel “Hekel” van Isis Nedloni. Publiceert verhalen op Basic Publishing. Mail van de Friese Galerie Zofier “U bent geen professioneel kunstenaar”. Kennismaking met Moderator “Basic Publishing” Gil Heuvelmans te Gent. Ontmoeting Gentse dichter Coenraad de Waele te Gent. Ontmoeting Herman Brus selmans in Patershol, Gent. Bliksembezoek aan de internationale animatiefilmer Gerrit van Dijk en zijn echtgenote Cilia, Haarlem. Fred weigert uitnodiging “Biennale of Drawings 2008 Tsjechië” en uitnodiging door Friese Galerie La Lanka. Aanbod column op website Lucaswas hier. Drs. Huub Mous publiceert op zijn weblog onder de kop “Os tracisme in Friesland” over de boycot tegen het werk van Fred van 1978 – 2002. Invitatie Biennale Florence Fortessa Da Basso.

Interview met een aardig beschonken Fred voor regionale TV en radio omroep Mercurius, Leeuwarden. Voor de tweede keer miljonairsstatus bereikt. Drie dagen schorsing door hoofdredactie Volkskrantweblog. Ruzie met acteur Wil van Selst in café Sligting, Santpoort. Bijgelegd onder sloten drank.

2008. Invitatie International Art Fair Salz burg. Invitatie Art Fair Akzenta Graz. Invitatie Galerie Mannheim. Invitatie Int. Management Org. voor de Duitse markt. De selectieve kunstenaar cancelt de aanbieding en. Mail van Instituut Collectie Nederland dat er 53 werken van Fred van der Wal in de collectie aanwezig zijn. Fred wijst contracten met Mayer Marketing Org. Mannheim en Peter Boehner Galleries, maar ook de Art fair te Salzburg en de Akzenta te Graz af. Mail van Gemeente Archief Amsterdam dat beslissing om de tot 2065 gesloten BKR dossiers in te zien in overweging wordt genomen. Ontvangst per post BKR rapportagedossiers met onthullende feiten. Bezoek aan Parijs. Invitatie Salon d’artistes contemporain 2008, Genève. Geweigerd als deelnemer Kunst week.nl door Haarlemse directeur D.P. Vermelding Encyclo, Online Encyclopedie.

Tweede invitatie Galerie Boehner. Invitatie Affordable Art Fair. Deelnemer aan Write(s)history met verhalen. Breuk met de alcohol doordrenkte Kennemer kliek rond café De Halve Maan. Invitatie Art Domain Gallery Leipzig. Geweigerd door Benno T. voor website overzicht Nederlandse kunstenaars. Invitatie Biennale Florence Fortessa Da Basso.

2009. Invitatie Biennale Florence Fortessa Da Basso. Verhuizing van uit de Bourgogne naar Nederland. Invitatie Biennale Floren ce. Publicatie eerste boek “Schrijversblokkade” bij uitg. WWAOW. Geselecteerd als reporter voor Vijftig Plusser. nl website. Afdeling literatuur en mu ziek. In voorbereiding tweede boek. Briefwisseling met kunstenaar/organisator John Cordell.

2010. Interview TV Omrop Fryslan. Interview International Magazine Vice.

Braam 16 februari 2009 op 18:23

Ressentimental journey…

fred van der wal 16 februari 2009 op 19:43

Braam laat zich graag cryptisch uit blijkt maar weer eens. Dag Braam, pers jezelf uit, heb je tenminste nog sap OF KRIJG VAN DE KINDERTEMSTER EEN KIND MET EEN KOPEREN KOP, DAN HEB JE NOG WAT OM TE POETSEN VOOR JE HET WURM VOOR DE LEEUWEN GOOIT
.

2 reacties
  1. fredvanderwal permalink

    fred van der wal

    20 april 2007 op 12:43

    Zeg zijn jullie helemaal een beetje besodom mieterd om in het Buitenlands te gaan kwaken? Vals internationalisme. Een knieval voor de Angelsaksiese fascistoide cultuur. Friezen schijten op alles wat niet Fries is maar het Steenkolen Engels en Borinage kolensjouwers kleistampers Frans van een zootje pretentieus artistiek tinnef staat in hoog aanzien hoor. Praat je moerstaal en type the shit outa y’r type writers! Verdomd; ik kan het ook!
    Goed artikeltje trouwens, Mous. Niks mis mee!

    Like

  2. fredvanderwal permalink

    Dit is op Fredvanderwal's Weblog herblogd.

    Like

Plaats een reactie