Spring naar inhoud

WAARSCHUWING AAN DE LEZER! FRAUDULEUS GEBRUIK VAN MIJN NAAM DOOR EX-VKWEBLOGGER !

april 27, 2012

WAARSCHUWING AAN DE LEZER! FRAUDULEUS GEBRUIK VAN MIJN NAAM DOOR EX-VKWEBLOGGER!

Gistermiddag om één uur bevond ik mij in Naarden voor een afspraak met de bekende kunsthandelaar Arnold Warnars. De kunsthandel ligt op een centraal punt niet ver van het Arsenaaal van Jan des Bouvrie.
Enkele jaren geleden kocht Warnars een schilderij van mijn echtgenote, een Korthals, voor een faire prijs.
Korthals is een schilder in de Breitner traditie.
Een aantal kunsthandels wilden het schilderij kopen, maar het contact was het best met Warnars. In een hotel werd de profijtelijke deal gesloten.
Het brede aanbod aan kwaliteitskunst van Warnars bestrijkt de negentiende en twintigste eeuw waaronder namen als van Dongen en Picasso, maar ook een indrukwekkende beeldhouwer als Mackaay.
Het was een goed idee om vier van mijn schilderijen in consignatie te geven.
In de schaduw van de Grootmeesters.
Enige tijd geleden bemerkte ik dat mijn werk van de site van Warnars was verwijderd. Welnu, geen grote ramp; ik ben van mening dat een kunsthandelaar dat altijd kan doen.
Een week geleden verzocht ik Warnars per email om mijn vier werken weer aan mij terug te geven, hetgeen moeiteloos geschiedde.
Ze stonden keurig opgesteld in zijn galerie.

olieverf masoniet 100 x 48 cm titel Zandvoort zuid Boulevard

Het schilderij Zuid boulevard Zandvoort had hij op zijn kosten laten schoon maken en herstellen, een ander schilderij van meeuwen aan de Zuid boulevard Zandvoort was adembenemend mooi ingelijst door Warnars. Zijn keuze van lijst imponeerde.
Warnars stelde voor dat ik ze bij hem nog enige tijd liet staan en ik stemde daar uiteraard mee in. Een contact met een gerenommeerde kunsthandel is belangrijk.
Onder de twee kopjes espresso koffie bleek dat een anonieme weblogger onder mijn naam Warnars een mail had gestuurd met de eis dat mijn werk zou verwijderderd worden van zijn website.
Uiteraard verkeerde Warnars in de veronderstelling dat ik de afzender was. Ik heb deze mail uiteraard nooit verstuurd, want zoiets is niet in mijn belang.
De weblogger is -soms in combinatie met een olijke zuiderling, ex- leerling van de Rijks akademie- sinds 2007 bezig musea, galeries, websites, moderatoren van sites, kunstenaarsverenigingen en kranten te bestoken met lasterlijke desinformatie op frauduleuze wijze over mij nb. onder mijn eigen naam of onder één van zijn vele aliassen.
Een enkele keer heeft hij daar succes mee, zoals bij de Friese Stichting Kunstpromotie nl. die na een beledigende anonieme email van zijn hand aan het bestuur van Kunstpromotie eiste dat mijn pagina met fotos van mijn werk verwijderd werd. Hetgeen geschiedde. Het bestuur gaf er aanvankelijk gehoor aan. Wie in ene behoorlijk huis woont en een tweede huis in Frankrijk heeft is verdacht in salonsocialistische ogen.
Wellicht is de reden van de Friese vooringenomenheid onder de kunstenaars dat ik uit Amsterdam kom.
Nu ben ik uiteraard niet afhankelijk van Friese collegas of sites, dus veel maakt het mij niet uit. Het is opmerkelijk hoe gemakkelijk Friese collegas zijn te manipuleren en tegen mij op te zetten door deze ziekelijk jaloerse ex-psychiatrische patiënt uit Limburg.
Samen met een Friese weblogger heeft de Limburger, die ooit als clown in een circus optrad, beweerd “het popfestival van Boerschijt, België gewonnen te hebben” (een grote prestatie) maanden gepoogd mij van Wikipedia verwijderd te krijgen. Ook daarin mislukte hij.
Wikipedia vind ik niet erg belangrijk als ik zie dat een totaal talentloze, langharige Friese kunstenaar (Peter Z.) er op staat, die beweert dat zijn werk, net als het werk van Fred van der Wal, vertegenwoordigd is in de rijks ICN collectie.
Hij liegt. Het is symptomatische voor het neurotisch gedrag van veel collegaatjes, die zich groter willen voordoen dan zij zijn.
De uitstekende koffie die Warnars schenkt noopte tot blijven plakken in zijn kunsthandel. Mijn echtgenote gaf hoog op van de kwaliteiten van mijn werk, in het bijzonder van de vier schilderijen die in Warnars voorraad blijven vertegenwoordigd.
Ik voel mij bij loftuitingen op mijn werk in mijn aanwezigheid altijd zeer ongemakkelijk en wil het liefst weg vlucchteen, te meer daar ik altijd een grote dosis zelfkritiek op mijn schilderijen heb en nooit of zelden tevreden ben met het resultaat.
Hoe meer mijn gezelschap de schilderijen aan prijst hoe heviger ik ze af kraak.

oliver/linnen 30 x 40 cm. coll. Marijke de M.

Een enkele keer deel ik een koper mee dat hij of zij een goed schilderij heeft gekocht zoals met het schilderij “Opspattend water Val André”, dat Marijke de M. kocht. Het behoort tot mijn beste schilderijen. Al veertig jaar is zij een goede vriendin en mijn belangrijkste verzamelaarster.

Het is mijn standpunt dat een relatie met een kunsthandelaar berust op wederzijdse sympathie en herkenning van elkaars talenten. Zonder affiniteit met werk en persoon is een samenwerking in mijn optiek onmogelijk.

14 reacties
  1. fredvanderwal permalink

    vereniging – Arti et Amicitiae : vereniging : nieuws
    http://www.arti.nl/vereniging_mededeling.php?id=248
    Na American Scenes, de uitwisselingstentoonstelling waarin leden van onze New … Magdalena Jesionek, Fred van der Wal, Alice Brasser, Wilma Laarakker, …

    Like

  2. LIEVE BEEST
    HET
    IS SCHANDALIG
    DAT EEN VKBLOGGER
    JE BLIJFT
    STALKEN DMV
    NEP MAILS IN JOUW NAAM!
    IK HAD ER ALLANG
    EEN JURIST BIJ GEHAALD!

    ENFIN…..GELUKKIG IS
    OOK DAT WEER RECHT GEZET…EN IS JE WERK IN GOEDE HANDEN BIJ DE GALERIE….

    Like

  3. MOOOOIIIII…JE LINK NAAR EEN ARTI BERICHT
    WAARIN EEN -VOOR MIJ ONBEKEND- WERK VAN JOU
    TE ZIEN IS….
    DE PIER VAN SCHEVENINGEN IN
    GEHEEL EIGEN SFEER…..

    PRACHTIG!

    EN MOOI DAT ALLE WERKEN… NA
    DE EXPOSITIE IN NEW YORK
    IN DE SOCIETY VAN ARTI KOMEN TE HANGEN
    ZODAT DE THUISBLIJVERS OOK MEE KUNNEN GENIETEN!

    IS MOOI!!!!

    ZO KOMT JE WERK TOCH MOOI
    VOOR ALTIJD
    OP ALLERLEI EREPLAATSEN TERECHT!

    DAT ZIJN MOOIE DINGEN VOOR DE MENS…

    EEN GELUKSFACTOR WAAR JE TROTS OP MAG WEZEN!

    HET IS.

    NET ZOIETS ALS DE LIEFDE….MAAR DAN IETS ANDERS……;) 😉 😉 .

    Like

  4. fredvanderwal permalink

    DEAR ISIS
    HET DOET MIJ NIETS DAT DIE SCHLEMIEL UUT LIMBURG
    ZIJN BEWONDERING UIT OP EEN NEGATIEVE MANIER
    HIJ I DE EERSTE NOCH DE LAATSTE
    DUS LAAT ZE MAAR LEKKER HUN GANG GAAN

    Like

  5. Hij heeft veel bewondering voor jouw werk Fred zoveel is wel duidelijk.

    De “like” lijkt vandaag niet te werken

    Like

  6. fredvanderwal permalink

    Hee Francois
    zonder LIke gaat het ook
    misschien is het Limburgse gluiperdje weer bezig
    heeft ie ook nog de Like gejat
    duikt wel weer op met carnaval

    Like

  7. fredvanderwal permalink

    Francoiss
    smeken wij niet allen op onze blote knieën om bewondering Von Der Grosse Krutz?

    Like

  8. fredvanderwal permalink

    Ik wil ook het Popfstival van Boerschijt in België winnen maar mocht niet naar de tweede ronde. Krulsla wel natuurlijk, toen hij dankzij zijn quasi quasar kwantikwibuskwabbelkwaliteit van zijn dingen bij de klantenservicce van de Kwantum maar liefst vijf Prix de Rome vermeldingen liet zien en drie vetleren medailles voor de ex aequo adspirant aanmoedigings genomineerden voor de Uriotprijs, waar je jezelf voor kunt nomineren, maar in geen Noord Hollands Archief iets over vermeld blijkt. Foutje, bedankt!
    De dienstdoende verkoper heeft toen snel de GGD gebeld en via een lastgeving van de officier van justitie kwam hij toch nog terecht in “The Place To Be”, een gesloten afdeling van Instituut Seelensorghe GutenMorgen waar de ganse dag die hit “They’re coming to take me away, aha” als ode op het lunatic asylum wezen wordt gedraaid. Best een vrolijke boel daar.

    Like

  9. fredvanderwal permalink

    Het is mijn standpunt dat een relatie met een kunsthandelaar berust op wederzijdse sympathie en herkenning van elkaars talenten. Zonder affiniteit met werk en persoon is een samenwerking in mijn optiek onmogelijk.
    Om deze reden klikte het wel met Francois d’A. maar niet met de Parijse stoot Dellefie met haar poezenkopje en gooide ik haar aanvankelijk in mijn colère van mijn facebook, maar heb haar later toch weer in genade aangenomen, maar daar houdt het wel even mee op.
    Grote twijfels heb ik bij haar vermelden van een studie kunstgeschiedenis aan de Sorbonne.
    Mijn werk hoort bij de Angelsaksische traditie, niet bij de Romaanse.

    Like

  10. Genosse Krutz is natuurlijk ook de allergrootste, geniaal als Rembrandt&VanGogh tezamen. Zijn Herderinnetje met Hond is adembenemend om van zijn Hond met Zigeunerinnetje maar te zwijgen. Over zijn Twee Hondjes wil ik het zelfs niet eens hebben, woorden schieten te me kort… kortom, ik ben een grote bewonderaar van Genosse Krutz

    Like

  11. fredvanderwal permalink

    Zeit genossen! Volksgenoten! Luister naar mij! Van Gogh verf is k*t verf veur amateurs, maar die bolle kop van Rembrandt, ja, dat is een sprekende gelijkenis mit dem Grosse Krutz Krulsla biss bieslook und Knochenvertreter. Kan je die kop van ‘m ook lenen voor braderieën en zo? Als het maar niet te begrotelijk wordt moet het kunnen voor mijn smalle beurs. Wisselgeld graag in de bus voor de zeeehondjes.
    Maar nu even the heart of the matter (mattenklopper dus) ; dat herderinnetje, is die ook zonder hond in intiem verband verkrijgbaar per dagdeel om in te werken?
    Krutzsla blijft een olijke feestneus zonder feest. In elk geval iets om uit te vreten voor hem in opperste staat van inspiratie!

    Like

  12. Ik heb hier nog een goed gelijkende feuteu van Genosse Krutz bezig zijn pilletje te slikken. Hij was toen tijdelijk in dienst van Sinterklaas.
    De foto staat o.a. bij de Group “Pretty Pictures of Ugly Things” (Daar moeten we natuurlijk niks achter zoeken)

    http://www.flickriver.com/photos/48060246@N06/6225167925/

    Like

  13. fredvanderwal permalink

    Verdomd! Daar ken ik um van! Hij was toen een overijverige collega van mij bij Sinterklaas uit het alfa peloton na zijn carrière als parkeeerwacht in en kelder van een warehuis, dat liever niet aan zijn wrekzaamheden wordt herinnerd en ook niet aan zijn aanstelling als concierge derde klasse in een debielen schooltje, maar die goeie ouwe Sint was toch niet helemaal tevreden met die schimmel tussen zijn benen vanwege die mufzure kelderlucht die er af sloeg, dat trok vliegen aan en dan was het ook nog geen gezicht voor kleuters met die zak op zijn rug. Het grenst aan het paedoseksjuwelen, zo’n tegennatuurlijk exposé en een schande voor het menselijk geslachtsdeel!
    Kom er maar eens om; eigen zak op eigen rug, daar moet je kunstenaar voor wezen en Limburger koejenvloai. Door te intrigeren en andere Pieten tegen Krulsla op te zetten heb ik ‘m er uitgewerkt met veel ellebogen werk, dat is normaal onder kunsartiesten, dus werd het een uitkering in het kader van Wajang. Sokpoppen dus. Nou, als sokpop in het Wikipedia kader was iee nog eens geslaagd dat ie ook dar snel wwerd uitgewerkt, ondanks pogingen van GP (Great Pretender ) om um te handhaven met zijn ouwe rijksakademiee meuk, die ouwe stomp en opgebrande peuk.
    Dat overdatum pilletje Meprobamaat (ouderwets sterk verslavend kalmeringsmidddel voor gesubsidieerde kunsartiesten) 1800000 milligram tegen opvliegende colère heeft niks geholpen voor al zijn gelieg, die bolle kop is nog boller geworden, de pens voller, de achterpoten krommer, zwemmers eczeem en voetschimmel door die Birkenstokker knapzak.
    Er is maar één remedie voor die gast: nieuwe kop kopen in de uitverkoop. Plus een onsje hersens.

    Dit zou bij het VKblog op een schorsing door natuurpannekoek Martine zijn uitgedraaid. Deze reactie? Nee, die kop!

    Like

  14. fredvanderwal permalink

    Geachte collega DOUWE IDEMA VAN KUNSTPROMOTIE,
    Heeft U en Uw bestuur mij nog steeds geschorst van Kunstpromotie.nl n.a.v een klacht van de anonieme stalker (Robert Kruzdlo) die onder diverse aliassen mij al 5 jaar lastig valt?
    Ik ben benieuwd!
    met een groet
    Fred van der Wal

    Like

Plaats een reactie